Heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen bij Jeugdcircus Acrobatico? Wil jij eens ervaren hoe het is om te dansen op een koord of te balanceren op een bal? Hoe het is om te rijden op een fiets met één wiel of te jongleren met knotsen, ballen of andere zaken? Zou je in de huid van een acrobaat of clown willen kruipen? Kom dan op woensdag 13 december van 15.00-16.30  langs in het Dorpshuis in Badhoevedorp. Daar zitten die dag de trainers van het Jeugdcircus met een keur aan circusattributen klaar om je te helpen en te adviseren. Zodat je zelf kan beleven hoe het is om een echte circusartiest te zijn. En wellicht ben je na deze middag zo enthousiast dat je lid wil worden.

Jeugdcircus Acrobatico organiseert deze open dag om basischoolkinderen kennis te laten maken met het circus en de materialen en omdat er weer een paar plekken zijn voor nieuwe leden. Bovendien is deelname aan het jeugdcircus een prima beweging. ‘De norm van 3 uur gymnastiek op school wordt vaak niet gehaald, dan kan de training in het circus daarop een goede aanvulling zijn!’ vertelt ‘circusdirecteur’ Ike Struben. Lid worden van jeugdcircus Acrobatico kan vanaf 6 jaar en betekent toetreden tot een familie van artiesten met grote passie voor het circus. ‘Er is enorm veel inzet en vooral ook heel veel plezier en het is bijzonder te zien hoe kinderen en trainers, vaak zelf oud-circusartiesten, zich ontwikkelen. Uiteindelijk vindt iedereen wel iets waar hij of zij goed in is en de trots is dan terecht van de gezichten af te lezen.’ Maar niet alleen de kinderen en de trainers zetten zich voor 100% in, ook de noodzakelijk vrijwillige inzet van ouders is onmisbaar. De ouders zijn op deze dag dan ook van harte welkom om te komen kijken en hun aanwezigheid om 16.30 is aan te raden wanneer een kind zo enthousiast is dat het zich op wil geven. ‘Elk kind heeft een talent en het is aan de trainers om dat talent te ontdekken.’

Op de woensdagmiddag trainen vooral de basisschoolleerlingen van 15.00-17.15 uur, door de ouderen wordt ook op de vrijdagmiddag getraind van 16.30 uur tot 20.00 uur.

Acrobatico is een echt optreedcircus, compleet met muziek, kostuums en grime. ‘Optreden is ons lust en ons leven. Het kan variëren van kleine optredens in de huiselijke kring  of bij een zorgcentrum tot grote optredens met een complete circustheatershow, waar iedere keer weer naar toe wordt gewerkt.’ In oktober speelde Acrobatico in Schouwburg De Meerse de jubileumvoorstelling Schatjes & Schoffies. En voor het komend jaar staat in ieder geval een bijdrage aan de Badhoevedorpse Samenloop voor Hoop op het programma. De scripts voor de grote shows worden naar de capaciteiten van de artiesten toe geschreven en worden door Acrobatico zelf gemaakt. Ook internationaal heeft Acrobatico meegedaan met acts aan het Magic Circus in Genève samen met andere Europese jeugdcircussen. Acrobatico is aangesloten bij Circo Mundo, een overkoepelend orgaan van jeugdcircussen in Nederland.