Sprookjesachtige première 1001 Nacht

“Hooggeëerd publiek”… De woorden van Ike Struben, directeur van Jeugdcircus Acrobatico klonken als vanouds afgelopen zondag in het Dorpshuis van Badhoevedorp, tijdens de première van de nieuwe voorstelling 1001 Nacht. En niet één keer, maar liefst twee maal traden de artiesten zondag op voor een uitverkochte zaal. Een première van wereldklasse.

De serene opening van de voorstelling greep meteen de aandacht van het publiek, dat vervolgens werd meegevoerd in de verhalen en de dromen van een prins, die werd voorgelezen uit een sprookjesboek. Dromen over blauwe kabouters op grote ballen, slangen, piraten op rare fietsen, sierlijke hoepeldanseressen. En dat was nog maar een fractie. De voorstelling bevatte veel onverwachte elementen en de acts wisselden elkaar af in vrolijkheid en zinderende spanning. Steeds verrassend en van ongekende schoonheid.

Ontwapenend waren de jongste artiesten die voor het eerst in de piste stonden; de ontdeugende en nieuwsgierige pasja’s die met elkaar een mooie rol in het verhaal vertolkten. De ervaren artiesten lieten de toeschouwers getuige zijn van een breed scala aan circusdisciplines. Er waren acrobaten, jongleurs, diaboleurs en steltlopers. Er waren acts met eenwielers, ballen, hoepels, rolschaatsen en rola bola’s. Met dansers op het draad, acrobaten op de kunstfiets en een wervelend nummer met springtouwen. En natuurlijk ontbraken de adembenemende luchthoepel, het trapezetouw en de tissue niet.

In deze nieuwe voorstelling 1001 Nacht liet Jeugdcircus Acrobatico haar hooggeëerde publiek wéér genieten en wegdromen in een andere wereld. Hulde aan de artiesten – van klein tot groot – die met hun toewijding, intens plezier en ongeëvenaarde samenwerking deze show presenteerden. Complimenten aan de creatieve organisatie, de bevlogen trainers, de flexibele technici, het pistepoortteam en alle mensen achter de schermen die dit ongekende feest mogelijk maakten. Acrobatico was dankbaar dat u er weer live bij kon zijn.

Linda J. Prast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *